Happy in out day 800x675 1

In and Out Day skal fejres

In and Out Day er noget jeg ikke kendte til, før jeg kom ind i den amerikanske trillinge-termins-gruppe.

Det er en milepæl i babys liv og det er en dag man gerne vil fejre.

Og når man har båret trillinger og måske endda kæmpet for at blive gravid, kæmpet for at bære dem og kæmpet for at holde liv i dem, hvis de er kommet alt for tidligt ud. Så fejre man ALLE dage og kan godt gå lidt amok over milepælene – også In and Out Day! Så det vil vi også gøre.

Hvad er In and Out Day?

In and Out Day er altså helt uskyldigt og kaldes også for Inside/Out Day. Pointen er at denne dag har baby være lige så lang tid uden for maven, som inden i maven.

For os er det 28 uger og 2 dage i maven og nu i går, den 1. december 28 uger og to dage uden for maven. (og så ved vi jo allesammen godt, at de første 2 uger i graviditeten var de der jo slet ikke, men det er altså ikke vigtigt her)

In and out day da de var smaa

TRILLINGERNE 9 DAGE GAMLE – FØRSTE GANG VI FORENES EFTER FØDSLEN

Der er så meget at fejre!

Det drejer sig om at hylde livet! Miraklet, lyset og glæden, som kommer med et barn – eller tre. Tænk engang, at de tre små fugleunger, som kom til verden efter kun 28 uger og 2 dage i livmoderen, nu allerede har haft flere dage herude.

Og de er fuldstændig skønne og vidunderlige, selvom de kun fik ⅔ af bagetiden. Det er da fantastisk.

 

In and Out Day er for mig en dag at reflektere over pigernes rejse hertil. For et år siden vidste vi jo slet ikke de var på vej! Men deres udvikling var startet stille og roligt uden, at vi kendte det mindste til det.

På de 28 uger og 2 dage de fik i maven, blev de udviklet til småbitte mennesker, helt perfekte med fingre og tæer, øjenvipper og øre (selvom det ikke helt lignede ører endnu) De var lavet færdige – bare bittesmå med deres ca 1100 gram hver især.  

De 28 uger og 2 dage de har været ude er det næsten gået lige så stærk; alt det de har lært… at trække vejret, holde varmen, mærke sult, spise og tage på. De har 5-doblet deres vægt siden de kom ud og er fuldstændig med i udvikling svarende til deres korrigerede alder.

Og hvad brugte vi så In and Out Day til:

Jo, vi lod som absolut intet var forandret, og havde en fuldstændig skøn og normal dag, som vi “plejede” før vi fik trillinger.

Vi var på julebasar på Samuels skole, hvor vi så Samuel og hans klassekammerater opføre deres eget lille julestykke. Kiggede på salgsboder og spiste pølser og kager og købte lidt julegaver. Og mødte så mange vidunderlige kendte ansigter.

Bagefter kørte vi til 40-års fødselsdag, hjemme hos nogle venner og havde en skøn eftermiddag med børn, god mad og hyggeligt selskab.

Den store forskel er, at mosle rundt med en stor klapvogn og at det tager længere tid at pakke alle børnene sammen.

in and out day udflugt
In and out day de store

Det begynder at falde på plads

Det pudsige er, at netop i disse dage har jeg en følelse af, at tingene er ved at falde på plads. Den følelse som med de andre børn har været der efter en 4-6 uger. Og måske derfor er In and Out Day lidt vigtig for forældre til for tidligt fødte, for alting tager bare lidt længre tid. Ud over det faktum at baby skal klare sig godt den første tid, ikke bare trives, men overleve – så skal man som mor også nå en accept af, at være blevet “snydt” for en del af sin graviditet, og det har ærligt talt taget lang tid for mig.

Efter mine 28 uger og 2 dage som trillingegravid og mine 28 uger og 2 dage som trillingemor føler jeg nu, at jeg kan begynde at slappe af. Jeg er ikke længere konstant bange for, at de holder op med at trække vejret eller får en infektion. Jeg er ikke bange for, at de ikke tager på. Jeg kan tage væk fra dem et par timer – og nyde det.

Og jeg kan tage på tur en hel dag med mand og alle unger og synes det er fedt!

Happy In and Out Day babies!

In and out day tre store babyer